Odstavec předpisu 136/2004 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 136/2004 Sb., kterou se stanoví podrobnosti označování zvířat a jejich evidence a evidence hospodářství a osob stanovených plemenářským zákonem
§ 30

§ 30
Zaevidování provozovatelů jatek, provozovatelů líhní, provozovatelů zařízení pro svody, obchodníků, uživatelských zařízení a asanačních podniků u pověřené osoby
(1) Každé zařízení (provozovnu) jatek, líhně, zařízení pro svody, obchodníka, uživatelského zařízení a asanačního podniku eviduje pověřená osoba4) v samostatném registru. Jsou-li na stejném katastrálním území evidovány další provozovny nebo hospodářství v držení jedné osoby, mají samostatná registrační čísla.
(2) Provozovny jatek, líhně, zařízení pro svody, obchodníka, uživatelského zařízení a asanačního podniku eviduje pověřená osoba4) v samostatném registru na základě přihlášení provozovatele jatek, provozovatele líhně, provozovatele zařízení pro svody, obchodníka, uživatelského zařízení nebo asanačního podniku (dále jen "provozovatelé") registračním lístkem, ve kterém musí být uvedeny tyto údaje:
a) název a číselný kód katastrálního území, ve kterém se provozovna nachází,
b) adresa provozovny,
c) jméno, případně jména a příjmení nebo obchodní firma anebo název,
d) identifikační číslo, nebo nemá-li identifikační číslo, rodné číslo, anebo nemá-li rodné číslo, datum narození,
e) adresa místa trvalého pobytu nebo sídla podnikatele,
f) jméno, případně jména a příjmení kontaktní osoby, její adresa, telefonní číslo, případně e-mail.
(3) Provozovatel, s výjimkou provozovatele líhně, spolu s registračním lístkem předkládá kopii schválení a registrace podle jiných právních předpisů14). Provozovatel líhně předkládá pouze registrační lístek.
(4) Provozovatel se eviduje před zahájením činnosti.
(5) Pověřená osoba4) eviduje provozovatele do 5 pracovních dnů ode dne doručení registračního lístku do ústřední evidence na základě jím zaslaného registračního lístku a přidělí registrační čísla jednotlivým provozovnám.
(6) Případné změny údajů, které byly nahlášeny registračním lístkem, nahlašují provozovatelé pověřené osobě4) do 7 dnů ode dne, kdy k těmto změnám došlo.
(7) Pověřená osoba4) eviduje v registru provozovatelů registrační čísla provozoven a údaje evidované na registračním lístku (odstavec 2).
4) § 2 odst. 1 písm. n) zákona č. 154/2000 Sb., ve znění pozdějších předpisů.
14) Zákon č. 166/1999 Sb.
Zákon č. 246/1992 Sb.

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.