Odstavec předpisu 77/2003 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 77/2003 Sb., kterou se stanoví požadavky pro mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje
Příl.11
Příloha 11
Živočišné tuky
Tabulka 1 - Vepřový tuk +------------------------+---------------+-----------------------+ | | Vepřové sádlo | Vepřový tuk | +------------------------+---------------+-----------------------+ |Obsah volných mastných | méně než 0,75 | méně než 1,25 včetně | |kyselin (v % hmot. | včetně | | |jako kyselina olejová) | | | +------------------------+---------------+-----------------------+ |Peroxidové číslo | méně než 4,0 | méně než 6,0 včetně | |(mekv O2/kg) | včetně | | +------------------------+---------------+-----------------------+ |Obsah vody a nerozpustné| méně než 0,5 včetně | |nečistoty (v % hmot.) | | +------------------------+---------------------------------------+ |Barva, chuť a vůně | bílá až nažloutlá, charakteristická | | | pro vepřový tuk bez cizích příchutí | | | a náznaků žluknutí | +------------------------+---------------------------------------+ Tabulka 2 - Hovězí lůj +------------------------+---------------+-----------------------+ | | Výběrový | Hovězí lůj | | | hovězí lůj | | +------------------------+---------------+-----------------------+ |Obsah volných mastných | méně než 0,75 | méně než 1,25 včetně | |kyselin (v % hmot. | včetně | | |jako kyselina olejová) | | | +------------------------+---------------+-----------------------+ |Peroxidové číslo | méně než 4,0 | méně než 4,0 včetně | |(mekv O2/kg) | včetně | | +------------------------+---------------+-----------------------+ |Obsah vody a nerozpustné| méně než 0,15 včetně | |nečistoty (v % hmotn.) | | +------------------------+---------------------------------------+ |Barva, chuť a vůně | bílá až nažloutlá, charakteristická | | | pro lůj bez cizích příchutí a náznaků | | | žluknutí | +------------------------+---------------------------------------+