Odstavec předpisu 77/2003 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 77/2003 Sb., kterou se stanoví požadavky pro mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje
Příl.5
Příloha 5
Fyzikální a chemické požadavky na jakost mražených krémů
+----------------------+----------+-------------+----------+-------------+----------+ |Druh |Celková |Tukuprostá |Mléčný tuk|Ovocná složka|suché | | |sušina |mléčná sušina|(v % hmot.|(v % hmot. |skořápkové| | |(v % hmot.|(v % hmot. |nejméně) |nejméně) |plody | | |nejméně) |nejméně) | | |(v % hmot.| | | | | | |nejméně) | +----------------------+----------+-------------+----------+-------------+----------+ |Mražený krém smetanový| | | 8,0 | | | +----------------------+----------+-------------+----------+-------------+----------+ |Mražený krém mléčný | | 6,0 | 2,5 | | | +----------------------+----------+-------------+----------+-------------+----------+ |Mražený krém | | | 5,0*) | | | |s rostlinným tukem | | | | | | +----------------------+----------+-------------+----------+-------------+----------+ |Mražený krém vodový | 12,0 | | | | | +----------------------+----------+-------------+----------+-------------+----------+ |Mražený krém ovocný | 12,0 | | | 15,0 | 5,0 | +----------------------+----------+-------------+----------+-------------+----------+ |Mražený krém sorbet | 12,0 | | | 25,0 | 7,0 | +----------------------+----------+-------------+----------+-------------+----------+ *) obsah rostlinného tuku Poznámka: U mraženého krému ovocného a mraženého krému sorbet platí v závislosti na použité ochucující složce požadavek pro obsah ovocné složky nebo pro obsah suchých skořápkových plodů.