Odstavec předpisu 76/2003 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 76/2003 Sb., kterou se stanoví požadavky pro přírodní sladidla, med, cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové bonbony
Příl.9
Příloha 9
Tabulka 1 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost (% hmot. vztažených na sušinu) +-------------------+----------+----------+-------+--------+---------+------+----------+ | | | Obsah | Obsah | | | | Obsah | | | Obsah |tukuprosté|celkové| Obsah | Obsah |Obsah | mouky | | Druh | kakaového| kakaové |kakaové|mléčného|celkového|mléčné| nebo | | | másla | sušiny |sušiny | tuku | tuku*) |sušiny| škrobu | +-------------------+----------+----------+-------+--------+---------+------+----------+ |čokoláda | | | | | | | | |(hořká čokoláda) | 18 | 14 | 35 | - | - | - | - | +-------------------+----------+----------+-------+--------+---------+------+----------+ |mléčná čokoláda | - | 2,5 | 25 | 3,5 | 25 | 14 | - | +-------------------+----------+----------+-------+--------+---------+------+----------+ |family mléčná | - | 2,5 | 20 | 5 | 25 | 20 | - | |čokoláda | | | | | | | | +-------------------+----------+----------+-------+--------+---------+------+----------+ |bílá čokoláda | 20 | - | - | 3,5 | - | 14 | - | +-------------------+----------+----------+-------+--------+---------+------+----------+ |Chocolate a la taza| 18 | 14 | 35 | - | - | - |nejvýše 8 | +-------------------+----------+----------+-------+--------+---------+------+----------+ |Chocolate familiar | 18 | 12 | 30 | - | - | - | nejvýše | |a la taza | | | | | | | 18 | +-------------------+----------+----------+-------+--------+---------+------+----------+ *) obsah celkového tuku = součet obsahu kakaového másla a mléčného tuku Poznámka: uvedené hodnoty znamenají nejnižší limitující požadavek, s výjimkou hodnot označených jako nejvyšší limitující požadavek Tabulka 2 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky od spotřebitelského balení +-----------+------------------------------+---------------------+ | Druh | Hmotnostní rozsah | Hmotnostní odchylka | | | (g) | (%) | +-----------+------------------------------+---------------------+ |čokolády | do 50 včetně | - 10 | | | větší než 50 do 100 včetně | - 5 | | | větší než 100 do 250 včetně | - 3 | | | větší než 250 do 500 včetně | - 2 | | | větší než 500 do 1000 včetně| - 1 | +-----------+------------------------------+---------------------+ |čokoládové | do 105 včetně | - 10 | |bonbóny | větší než 105 do 150 včetně | - 8 | | | větší než 150 do 250 včetně | - 5 | | | větší než 250 do 500 včetně | - 3 | | | větší než 500 do 1000 včetně| - 2 | | | nad 1000 | - 1 | +-----------+------------------------------+---------------------+