Odstavec předpisu 320/2002 Sb.
Zákon Parlamentu České republiky č. 320/2002 Sb., o změně a zrušení některých zákonů v souvislosti s ukončením činnosti okresních úřadů
Čl.LIX

Čl.LIX
Zákon č. 329/1999 Sb., o cestovních dokladech a o změně zákona č. 283/1991 Sb., o Policii České republiky, ve znění pozdějších předpisů, (zákon o cestovních dokladech), ve znění zákona č. 217/2002 Sb., se mění takto:
1. V § 12 odst. 1 se slova "okresní úřad" nahrazují slovy "obecní úřad obce s rozšířenou působností", slova "Magistrát hlavního města Prahy, pokud zákon o hlavním městě Praze nestanoví jinak" se nahrazují slovy "úřad městské části určený Statutem hlavního města Prahy" a slova "(dále jen "okresní úřad")" se nahrazují slovy "(dále jen "obecní úřad obce s rozšířenou působností")".
2. V § 12 odst. 2 větě první se slova "okresní úřad" nahrazují slovy "obecní úřad obce s rozšířenou působností".
3. V § 15 odst. 1 větě druhé se slova "okresní úřad" nahrazují slovy "obecní úřad obce s rozšířenou působností".
4. V § 15 odst. 2 se slova "okresní úřad" nahrazují slovy "obecní úřad obce s rozšířenou působností".
5. V § 16 odst. 1 se slova "okresní úřad" nahrazují slovy "obecní úřad obce s rozšířenou působností".
6. V § 16 odst. 2 se slova "okresním úřadem" nahrazují slovy "obecním úřadem obce s rozšířenou působností".
7. V § 19 odst. 2 se slova "okresního úřadu" nahrazují slovy "obecního úřadu obce s rozšířenou působností" a poznámka pod čarou č. 11) zní:
"11) § 2 zákona č. 301/2000 Sb., o matrikách, jménu a příjmení a o změně některých souvisejících zákonů.".
8. V § 30 odst. 3 se slova "okresní úřady" nahrazují slovy "obecní úřady obce s rozšířenou působností".
9. V § 35 se slova "Okresní úřad" nahrazují slovy "Obecní úřad obce s rozšířenou působností" a odkaz na poznámku pod čarou č. 22) včetně poznámky pod čarou se zrušují.
10. V § 36 odst. 1 větě první se slova "okresních úřadů" nahrazují slovy "krajů, obcí s rozšířenou působností".
11. Za § 39 se vkládá nový § 39a, který zní:
"§ 39a
Působnosti stanovené krajskému úřadu, obecnímu úřadu obce s rozšířenou působností, úřadu městské části hlavního města Prahy, magistrátům měst Brna, Ostravy a Plzně nebo obecnímu úřadu pověřenému vedením matrik podle tohoto zákona jsou výkonem přenesené působnosti.".

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.