Odstavec předpisu 335/1997 Sb.
Vyhláška č. 335/1997 Sb., kterou se provádí § 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro nealkoholické nápoje a koncentráty k přípravě nealkoholických nápojů, ovocná vína, ostatní vína a medovinu, pivo, konzumní líh, lihoviny a ostatní alkoholické nápoje, kvasný ocet a droždí
Příl.12

Příl.12
Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Tabulka 1

Smyslové požadavky

    droždí            barva           vzhled         vůně a chuť
---------------------------------------------------------------------
                  světlešedá až    bez povlaku a  čistá, bez známek
   pekařské        světlehnědá     jednotlivých        rozkladu
    čerstvé                       kolonií plísní
pekařské sušené   světlešedá až    suché granule  čistá, bez známek
                   světlehnědá                         rozkladu
 sušené jedlé      světlehnědá    drobné lupínky  čistá, bez známek
                                     až prach          rozkladu

Tabulka 2

Fyzikální a chemické požadavky

 droždí    sušina v  mohutnost    popel v             čistota
          % nejméně    kynutí    sušině v %
                                  nejvýše
---------------------------------------------------------------------
                                             obsah nepravých kvasinek
pekařské                                      rodu Torula,Mycoderma,
 čerstvé      25      max. 70        9            Candida, Pichia
                        min.
pekařské                                        je přípustný jen v
 sušené       90      max. 70        9       množství,které nepříznivě
                        min.                         neovlivní
                                                 vlastnosti droždí
 sušené       90                     9
  jedlé

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.