Odstavec předpisu 333/1997 Sb.
Vyhláška č. 333/1997 Sb., kterou se provádí § 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů pro mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta
§ 11a
§ 11a
Pro účely této vyhlášky se dále rozumí
a) extrudovaným výrobkem výrobek vyrobený
z mlýnských obilných výrobků extruzní technologií
působením tlaku a teploty,
b) pufovaným výrobkem výrobek vyrobený z obroušených
zvlhčených obilných zrn jednoho nebo
více botanických druhů obilovin, rýže nebo pohanky
v expanzní formě pečícího zařízení působením
tlaku a teploty,
c) macesem křehký nekvašený výrobek kulatého či
hranatého tvaru vyrobený z nekynutého těsta
z vody a pšeničné mouky tepelnou úpravou,
d) knäckebrotem výrobek křehké konzistence
z mlýnských obilných výrobků a dalších surovin
obvykle ve tvaru obdélníku vyrobený tepelnou
úpravou,
e) čerstvým chlebem nebalený chléb, jehož celý technologický
proces výroby od přípravy těsta až po
upečení či obdobnou tepelnou úpravu, včetně uvedení
do oběhu, nebyl přerušen zmrazením nebo
jinou technologickou úpravou vedoucí k prodloužení
trvanlivosti a který je zároveň nabízen k prodeji
spotřebiteli nejdéle do 24 hodin po upečení či
obdobné tepelné úpravě,
f) čerstvým běžným pečivem nebalené běžné pečivo,
jehož celý technologický proces výroby od přípravy
těsta až po upečení či obdobnou tepelnou
úpravu, včetně uvedení do oběhu, nebyl přerušen
zmrazením nebo jinou technologickou úpravou
vedoucí k prodloužení trvanlivosti a které je
zároveň nabízeno k prodeji spotřebiteli nejdéle
do 24 hodin po upečení či obdobné tepelné úpravě,
g) čerstvým jemným pečivem nebalené jemné pečivo,
jehož celý technologický proces výroby od přípravy
těsta až po upečení či obdobnou tepelnou
úpravu, včetně uvedení do oběhu, nebyl přerušen
zmrazením nebo jinou technologickou úpravou
vedoucí k prodloužení trvanlivosti a které je
zároveň nabízeno k prodeji spotřebiteli nejdéle
do 24 hodin po upečení či obdobné tepelné
úpravě.