Odstavec předpisu 331/1997 Sb.
Vyhláška č. 331/1997 Sb., kterou se provádí § 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky a ochucovadla a hořčici
Příl.9
Příl.9
Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Tabulka 1
Smyslové požadavky ------------------------------------------------------------------ hořčice vzhled barva vůně a chuť ------------------------------------------------------------------ plnotučná kašovitá hmota jasně žlutohnědá řízná, palčivá bez hrubých u přibarvené, částic šedožlutá u nepřibarvené ------------------------------------------------------------------ kremžská kašovitá hmota žlutohnědá řízná, palčivá, se zřetelnými u přibarvené, nasládlá hrubými částicemi šedohnědá drceného semene u nepřibarvené hořčice černé ------------------------------------------------------------------ speciální kašovitá hmota žlutohnědá řízná, palčivá, bez hrubých u přibarvené, ovlivněná přidáním částic nebo šedohnědá zeleniny nebo s částicemi u nepřibarvené ovoce přidané zeleniny ovlivněná barvou nebo ovoce přidané zeleniny nebo ovoce ------------------------------------------------------------------
Tabulka 2
Fyzikální a chemické požadavky
+---------------------------------------+-----------------------+ | | Hořčice | +---------------------------------------+--------------+--------+ | |plnotučná a |kremžská| | |speciální | | +---------------------------------------+--------------+--------+ |Sušina v % nejméně | 20 | 32 | +---------------------------------------+--------------+--------+ |Cukr jako sacharoza v % nejméně |5,0 plnotučná | 16 | | |nestanovuje se| | | |u speciální | | +---------------------------------------+--------------+--------+ |Kyselost jako kyselina octová | | | |v % nejvýše | 2,5 | 1,9 | +---------------------------------------+--------------+--------+ |Tuk v % nejméně | 3,6 | - | +---------------------------------------+--------------+--------+ |Písek v % nejvýše | 0,1 | 0,1 | +---------------------------------------+--------------+--------+
Tabulka 3 Přípustné záporné hmotnostní odchylky od spotřebitelského balení +---------------------------------------+-----------------------+ |hmotnost balení v g |hmotnostní odchylka v %| +---------------------------------------+-----------------------+ |do 200 | 5 | +---------------------------------------+-----------------------+ |201 až 500 | 4 | +---------------------------------------+-----------------------+ |501 až 1000 | 3 | +---------------------------------------+-----------------------+ |nad 1000 | 2 | +---------------------------------------+-----------------------+