Odstavec předpisu 331/1997 Sb.
Vyhláška č. 331/1997 Sb., kterou se provádí § 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky a ochucovadla a hořčici
Příl.6
Příl.6
Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Smyslové požadavky
1. Dehydratované výrobky se hodnotí vždy po přípravě dle návodu.
Vzhled, barva, konzistence, chuť a vůně musí být
charakteristické pro druh výrobku označený na jeho obalu. Chuť
a vůně výrobku musí být vlastní, bez cizích příměsí, nebo jinak
změněné chuti a vůně.
2. Ochucovadla a studené omáčky mají vzhled, barvu, konzistenci,
chuť a vůni po použitých surovinách charakteristických pro
název výrobku označený na obalu. Chuť a vůně výrobku musí být
vlastní, bez cizích příměsí, nebo jinak změněné chuti a vůně.
Fyzikální a chemické požadavky
1. Dehydratované výrobky obsahují nejvýše 15 % vody.
2. Studená omáčka nebo dresink s pH nejvýše 4,5.