Odstavec předpisu 329/1997 Sb.
Vyhláška č. 329/1997 Sb., kterou se provádí § 18 písm. a), b), e), f), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro škrob a výrobky ze škrobu, luštěniny a olejnatá semena
Příl.2

Příl.2
Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Tabulka 1 - Škrob bramborový, pšeničný a kukuřičný

------------------------------------------------------------------------
       Ukazatel                Škrob         Škrob          Škrob
                             bramborový     pšeničný       kukuřičný
------------------------------------------------------------------------
Obsah sušiny v %             nejméně 80,0   nejméně 86,0   nejméně 86,0
------------------------------------------------------------------------
Celkový obsah popela
v sušině %                   nejvýše  0,5   nejvýše  0,4   nejvýše  0,5
------------------------------------------------------------------------
Obsah N-látek v sušině %     nejvýše  0,15  nejvýše  0,55  nejvýše  1,0
------------------------------------------------------------------------
Množství stipů viditelných
pouhým okem na 1 dm2         nejvýše 200          -              -
------------------------------------------------------------------------
Výrobky ze škrobu

Tabulka 2 - Pudingy

------------------------------------------------------------------------
     Výrobek     Obsah sušiny      Obsah popela      Obsah škrobové
                     v %           v sušině v %        složky v %
                   nejméně           nejvýše            nejméně
------------------------------------------------------------------------
Puding v prášku
   na vaření         82,0              4,0                65,0
------------------------------------------------------------------------
Puding v prášku
   za studena        88,0              6,0                60,0
------------------------------------------------------------------------

Tabulka 3 - Maltodextriny

------------------------------------------------------------------------
   Výrobek       Obsah sušiny      Obsah popela         Dextrinový
                     v %           v sušině v %      ekvivalent (DE) %
                   nejméně           nejvýše             nejvýše
------------------------------------------------------------------------
Maltodextriny        89,0              1,0                 20,0
------------------------------------------------------------------------
Tabulka 4 - Přípustné  záporné hmotnostní odchylky balení
            škrobu a výrobků ze škrobu

+-------------------+---------------------------+
|hmotnost balení v g|maximální přípustná záporná|
|                   |hmotnostní odchylka od     |
|                   |hmotnosti deklarované na   |
|                   |obalu v %                  |
+-------------------+---------------------------+
|do  100            |             5             |
+-------------------+---------------------------+
|nad 100 do   250   |             3             |
+-------------------+---------------------------+
|nad 250 do   500   |             2             |
+-------------------+---------------------------+
|nad 500 do 1 000   |             1             |
+-------------------+---------------------------+

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.