Odstavec předpisu 229/1992 Sb.
Zákon č. 229/1992 Sb., o komoditních burzách
§ 35

§ 35
(1) Příslušný orgán státní správy může pozastavit činnost burzy nebo omezit povolení k provozování burzy, a to nejdéle na 2 roky, pokud burza porušuje povinnosti podle § 8a odst. 1.
(2) Pokud burza ve stanovené lhůtě nedostatky odstraní, příslušný orgán státní správy pozastavení činnosti burzy nebo omezení povolení k provozování burzy zruší. Pokud burza nedostatky neodstraní, příslušný orgán státní správy povolení k provozování burzy odejme.
(3) Příslušný orgán státní správy povolení odejme vždy, pokud
a) vyjde najevo, že povolení bylo uděleno na základě nepravdivých skutečností,
b) činnost burzy nebyla zahájena do 12 měsíců ode dne nabytí právní moci povolení,
c) ve 12 měsících předcházejících zahájení správního řízení o odejmutí povolení se nekonala valná hromada,
d) ve 12 měsících předcházejících zahájení správního řízení o odejmutí povolení nebyli zvoleni členové burzovní komory, jejichž volba přísluší valné hromadě a kterým skončilo funkční období před více než 1 rokem,
e) počet členů burzy je nejméně po dobu 90 dnů nižší než 3,
f) burza ve 12 měsících předcházejících zahájení správního řízení o odejmutí povolení neorganizovala burzovní obchody podle § 8a odst. 1 písm. a), nebo
g) burza o odnětí povolení požádala.

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.