Odstavec předpisu 121/2023 Sb.
Nařízení Ministerstva zemědělství č. 121/2023 Sb., o požadavcích na pokrmy
Příl.1

Příl. 1
Ukazatele tepelného rozkladu olejů a tuků
I-------------------------------------I--------------------------------------I
I Senzorické ukazatele tepelného      I hnědá až černá barva oleje nebo tuku I
I rozkladu olejů a tuků               I--------------------------------------I
I                                     I nedostatky ve vůni -                 I
I                                     I nepříjemný zápach typický pro        I
I                                     I přepálený olej nebo tuk              I
I                                     I--------------------------------------I
I                                     I nedostatky v chuti -                 I
I                                     I chuť typická pro přepálený olej nebo I
I                                     I tuk, nahořklá chuť, palčivá chuť     I
I                                     I--------------------------------------I
I                                     I modrošedý kouř při + 180 °C          I
I                                     I--------------------------------------I
I                                     I stálá odolná pěna při vložení        I
I                                     I potraviny, která se má smažit,       I
I                                     I fritovat                             I
I                                     I--------------------------------------I
I                                     I změny konzistence (například zvýšení I
I                                     I viskozity)                           I
I                                     I--------------------------------------I
I                                     I přítomnost části zuhelnatělých       I
I                                     I zbytků dříve smažených potravin      I
I-------------------------------------I--------------------------------------I
I Analytické ukazatele tepelného      I obsah polárních látek více než 25 %  I
I rozkladu olejů a tuků               I--------------------------------------I
I                                     I obsah polymerních triacylglycerolů   I
I                                     I více než 12 %                        I
I-------------------------------------I--------------------------------------I

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.