Odstavec předpisu 83/2023 Sb.
Nařízení Vlády České republiky č. 83/2023 Sb., o stanovení podmínek poskytování přímých plateb zemědělcům
§ 38

§ 38
Podpora na chov bahnice nebo na chov kozy
(1) Žadatelem o poskytnutí podpory na chov bahnice nebo na chov kozy může být osoba, která nejméně od 15. května do 11. září roku podání žádosti chová bahnici nebo kozu na hospodářství registrovaném v ústřední evidenci.
(2) Součástí žádosti o poskytnutí podpory na chov bahnice nebo na chov kozy je seznam bahnic nebo koz podle odstavce 1, včetně jejich identifikačních čísel a dat narození. V případě, že datum narození není uvedeno, je za něj považováno datum zaevidování do ústřední evidence.
(3) Fond poskytne podporu na chov bahnice nebo na chov kozy starší 1 roku, která se nejméně v období podle odstavce 1 pase na trvalých travních porostech, travních porostech, úhoru, ovocném sadu, jiné trvalé kultuře nebo jiné kultuře evidované v evidenci využití půdy na žadatele.
(4) Žadatel o poskytnutí podpory na chov bahnice nebo na chov kozy vede průběžně, nejpozději následující den po zahájení a den po ukončení pastvy, v období stanoveném v odstavci 1 záznam o pastvě obsahující informace, ze kterých vyplývá
a) identifikační číslo pasené bahnice nebo kozy; pokud žadatel pase bahnici nebo kozu ze stáje nebo hospodářství evidovaného v ústřední evidenci, postačí do záznamu o pastvě místo identifikačního čísla bahnice nebo kozy uvést registrační číslo hospodářství nebo registrační číslo stáje,
b) identifikační číslo dílu půdního bloku využívaného v příslušný kalendářní den k pastvě, přičemž je-li bahnice nebo koza pasena v 1 kalendářním dnu na více dílech půdních bloků, uvedou se identifikační čísla všech těchto dílů půdních bloků, a
c) datum zahájení a ukončení pastvy bahnice nebo kozy pasené na příslušných dílech půdních bloků evidovaných v evidenci využití půdy.
(5) Fond poskytne podporu na chov bahnice nebo na chov kozy na celkový počet chovaných a pasených bahnic nebo koz, jestliže celkový počet bahnic nebo koz, na které lze poskytnout platbu, je nejméně 14 kusů bahnic nebo koz.
(6) Pro účely platby podpory na chov bahnice nebo chov kozy se za zjištěné zvíře považuje zvíře, jehož záznam o pastvě podle odstavce 4 je úplný.

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.