Odstavec předpisu 83/2023 Sb.
Nařízení Vlády České republiky č. 83/2023 Sb., o stanovení podmínek poskytování přímých plateb zemědělcům
§ 36

§ 36
Podpora na chov telete masného typu
(1) Žadatelem o poskytnutí podpory na chov telete masného typu může být osoba, která na hospodářství registrovaném v ústřední evidenci vykázala narození masného telete v období od 1. března roku předcházejícího podání žádosti do posledního kalendářního dne měsíce února roku podání žádosti.
(2) Součástí žádosti o poskytnutí podpory na chov telete masného typu je seznam telat podle odstavce 1 včetně jejich identifikačních čísel a dat narození, identifikačních čísel matek s označením jejich systému chovu z hlediska tržní produkce mléka a označení otce podle ústředního registru plemeníků8).
(3) Matkou telete, na které je podávána žádost podle odstavce 1, je kráva chovaná v systému chovu bez tržní produkce mléka ode dne narození telete podle odstavce 1 minimálně do dne podání žádosti s minimálně 50 % podílem krve masného plemene skotu nebo jejich kombinace podle přílohy č. 18 k tomuto nařízení.
(4) Otcem telete, na které je podávána žádost podle odstavce 1, je býk masného plemene skotu podle přílohy č. 19 k tomuto nařízení evidovaný v ústředním registru plemeníků.
(5) Fond poskytne žadateli platbu na chov telete masného typu na celkový počet telat narozených v období podle odstavce 1, která žadatel chová na svém hospodářství registrovaném v ústřední evidenci minimálně po dobu 1 měsíce od jejich narození, stanovený na základě údajů v ústřední evidenci.
8) § 15 zákona č. 154/2000 Sb., o šlechtění, plemenitbě a evidenci hospodářských zvířat a o změně některých souvisejících zákonů (plemenářský zákon), ve znění pozdějších předpisů.

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.