Odstavec předpisu 83/2023 Sb.
Nařízení Vlády České republiky č. 83/2023 Sb., o stanovení podmínek poskytování přímých plateb zemědělcům
§ 35

§ 35
Podpora na produkci bílkovinných plodin
(1) Žadatelem o poskytnutí podpory na produkci bílkovinných plodin může být osoba, která obhospodařuje zemědělskou půdu evidovanou na ni v evidenci využití půdy jako druh zemědělské kultury standardní orná půda.
(2) Plochou s bílkovinnými plodinami, kterou lze vyhradit jako plochu pro poskytnutí podpory na produkci bílkovinných plodin, se rozumí plocha založená výsevem bílkovinné plodiny nebo směsi plodin různých rodů uvedených v odstavci 3 za předpokladu, že je zajištěn pokryv půdy nebo prokazatelný výskyt posklizňových zbytků v období minimálně od 1. června do 15. července roku podání žádosti.
(3) Bílkovinnou plodinou je
a) hrách, a to včetně pelušky,
b) bob,
c) lupina,
d) sója,
e) vojtěška,
f) jetel,
g) štírovník,
h) vičenec,
i) tolice,
j) komonice,
k) vikev a
l) směs plodin podle písmen a) až k) nebo směs plodin podle písmen a) až k) s obilovinami nebo travami čeledi lipnicovité, přičemž poměr plodin uvedených v písmenech a) až k) v této směsi činí v porostu více než 50 %.
(4) Fond poskytne žadateli o podporu na produkci bílkovinných plodin platbu této podpory na výměru standardní orné půdy,
a) na které jsou pěstovány bílkovinné plodiny podle odstavce 3,
b) která je evidována v evidenci využití půdy na žadatele nejméně ode dne podání žádosti Fondu do 31. srpna roku podání žádosti,
c) která je žadatelem obhospodařována po celou dobu, po kterou je evidována v evidenci využití půdy na žadatele podle písmene b), a
d) která je udržována v souladu s pravidly podmíněnosti podle nařízení vlády upravujícího pravidla podmíněnosti plateb zemědělcům po celý kalendářní rok.
(5) Minimální výměra pro podporu na produkci bílkovinných plodin činí 1 hektar plochy, na kterou lze poskytnout platbu podpory na produkci bílkovinných plodin. Pokud byla požadována podpora podle § 33 odst. 2 písm. c), nelze poskytnout podporu na plodinu hrách zahradní podle odstavce 3 písm. a).

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.