Odstavec předpisu 83/2023 Sb.
Nařízení Vlády České republiky č. 83/2023 Sb., o stanovení podmínek poskytování přímých plateb zemědělcům
§ 26

§ 26
Podmínky poskytnutí doplňkové podpory příjmu pro mladé zemědělce
(1) Fond poskytne doplňkovou podporu příjmu pro mladé zemědělce žadateli v případě fyzické osoby, pokud
a) splňuje podmínky pro poskytnutí základní podpory příjmu pro udržitelnost podle § 7,
b) v kalendářním roce podání své první žádosti dosáhla věku nejvýše 40 let,
c) zahájila zemědělské podnikání nejvýše 5 let před podáním žádosti o poskytnutí doplňkové podpory příjmu pro mladé zemědělce a
d) splňuje minimální zemědělskou kvalifikaci tím, že má zemědělské nebo veterinární vzdělání získané studiem na střední škole, vyšší odborné škole nebo vysoké škole nebo rekvalifikačním kurzem nebo zkouškou o získání nebo uznání profesní kvalifikace; doklad prokazující splnění minimální zemědělské kvalifikace připojí žadatel k první žádosti o poskytnutí doplňkové podpory příjmu pro mladé zemědělce jako její součást.
(2) Fond poskytne doplňkovou podporu příjmu pro mladé zemědělce žadateli v případě obchodní korporace, pokud podmínky stanovené v odstavci 1 pro fyzickou osobu splňují všichni společníci, popřípadě jediný společník obchodní korporace, přičemž společníci musí být zároveň statutárním orgánem obchodní korporace. Podmínka podle odstavce 1 písm. c) se považuje za splněnou, pokud jediný společník nebo všichni společníci obchodní korporace nebyli společníky a nevykonávali funkci statutárního orgánu v jiné obchodní korporaci evidované v evidenci zemědělského podnikatele podle § 2f zákona o zemědělství dříve než 5 let před podáním žádosti.
(3) V případě, že o doplňkovou podporu příjmu pro mladé zemědělce požádá Fond fyzická osoba, která je zároveň společníkem v obchodní korporaci žádající rovněž o doplňkovou podporu příjmu pro mladé zemědělce, Fond poskytne doplňkovou podporu příjmu pro mladé zemědělce pouze fyzické osobě.
(4) V případě snížení nebo neposkytnutí základní podpory příjmu pro udržitelnost se stejným způsobem sníží nebo neposkytne doplňková podpora příjmu pro mladé zemědělce.
(5) Maximální výměra, na kterou lze poskytnout doplňkovou podporu příjmu pro mladé zemědělce ve formě roční platby, činí 90 hektarů plochy zemědělské půdy, na kterou lze poskytnout základní podporu příjmu pro udržitelnost.
(6) Platba se poskytuje po dobu nejvýše 5 po sobě jdoucích let, počínaje prvním rokem podání žádosti o doplňkovou podporu příjmu pro mladé zemědělce.

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.