Odstavec předpisu 83/2023 Sb.
Nařízení Vlády České republiky č. 83/2023 Sb., o stanovení podmínek poskytování přímých plateb zemědělcům
§ 17

§ 17
Základní celofaremní ekoplatba na vinici
(1) Fond poskytne žadateli základní celofaremní ekoplatbu na plochu zemědělské půdy se zemědělskou kulturou vinice
a) evidovanou v evidenci využití půdy na žadatele nejméně ode dne podání žádosti Fondu do 30. září roku podání žádosti a
b) obhospodařovanou žadatelem v roce podání žádosti po celou dobu, po kterou je evidována v evidenci využití půdy na žadatele podle písmene a).
(2) Žadatel na ploše zemědělské půdy evidované v evidenci využití půdy ke dni podání žádosti se zemědělskou kulturou vinice
a) zajistí v období od 1. června do 30. zíří roku podání žádosti pokryv podle nařízení vlády upravujícího pravidla podmíněnosti plateb zemědělcům každého druhého meziřadí a manipulačního prostoru, s výjimkou nově vysazené nebo dosazené vinice po dobu 3 let; v případě vinice o počtu meziřadí menším než 2 žadatel zajistí pokryvnost jediného meziřadí,
b) provede mechanickou úpravu meziřadí a manipulačního prostoru, a to nejpozději do 31. srpna roku podání žádosti,
c) neaplikuje v období podle odstavce 1 písm. a) herbicidy v meziřadí a manipulačním prostoru vinice, s výjimkou postupu podle mimořádných rostlinolékařských opatření, a
d) provede v období podle odstavce 1 písm. a) nejvýše 4 aplikace herbicidů v příkmenném pásu vinice.
(3) Pokud žadatel nesplnil na dílu půdního bloku nebo jeho části podmínku podle odstavce 1, Fond základní celofaremní ekoplatbu na vinici na daný díl půdního bloku nebo jeho část neposkytne; plocha dílu půdního bloku nebo jeho část se nezahrne do plochy zjištěné.
(4) Fond žadateli sníží základní celofaremní ekoplatbu na vinici o 5 %, pokud žadatel nesplnil podmínku podle odstavce 2 písm. a) nejvýše na 25 % počtu dílů půdních bloků.
(5) Fond žadateli sníží základní celofaremní ekoplatbu na vinici o 10 %, pokud žadatel nesplnil podmínku podle
a) odstavce 2 písm. a) na více než 25 % počtu dílů půdních bloků, nebo
b) odstavce 2 písm. b), c) nebo d).
(6) Fond žadateli neposkytne základní celofaremní ekoplatbu na vinici, pokud žadatel nesplnil podmínku podle odstavce 2 písm. a) v žádném meziřadí a manipulačním prostoru.

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.