Odstavec předpisu 81/2023 Sb.
Nařízení Vlády České republiky č. 81/2023 Sb., o stanovení podmínek provádění opatření ekologické zemědělství
§ 23

§ 23
Závěrečná ustanovení
(1) Je-li v průběhu trvání období plnění víceletých podmínek na dílu půdního bloku znemožněno zemědělské hospodaření z důvodu změny zón národního parku, ustanovení o snížení, neposkytnutí nebo vrácení dotace se nepoužijí.
(2) Dojde-li v příslušném kalendářním roce ke snížení výměry zemědělské kultury ovocný sad podle § 6 odst. 3 písm. d), vinice podle § 6 odst. 3 písm. e) nebo chmelnice podle § 6 odst. 3 písm. f) uvedené v žádosti o poskytnutí dotace v důsledku vyklučení a změny kultury zemědělské půdy na ornou půdu nebo na trvalý travní porost podle nařízení vlády upravujícího podrobnosti evidence využití půdy podle uživatelských vztahů, Fond dotaci na díl půdního bloku neposkytne.
(3) Dojde-li k vyřazení z opatření ekologické zemědělství podle § 5 odst. 8 v důsledku uplatnění čl. 70 odst. 7 nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2021/2115, kterým se stanoví pravidla podpory pro strategické plány, jež mají být vypracovány členskými státy v rámci společné zemědělské politiky (strategické plány SZP) a financovány Evropským zemědělským záručním fondem (EZZF) a Evropským zemědělským fondem pro rozvoj venkova (EZFRV), ustanovení o snížení, neposkytnutí nebo vrácení dotace podle § 16 až 22 se nepoužijí.
(4) Fond při výpočtu číselných údajů podle tohoto nařízení použije matematické zaokrouhlování na 2 desetinná místa.

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.