Odstavec předpisu 81/2023 Sb.
Nařízení Vlády České republiky č. 81/2023 Sb., o stanovení podmínek provádění opatření ekologické zemědělství
§ 16

§ 16
Snížení dotace při nesplnění podmínek
(1) V případě nesplnění podmínek provádění opatření ekologické zemědělství, s výjimkou podmínek uvedených v § 9 odst. 1 písm. c) bodě 1 nebo 2, Fond v závislosti na konkrétním nesplnění podle § 17 až 21
a) sníží dotaci vypočtenou podle § 15 v těchto úrovních o
1. 3 %,
2. 10 %,
3. 25 %,
4. 50 %, nebo
b) neposkytne dotaci v příslušném kalendářním roce.
(2) V případě opakovaného nesplnění, pokud není v § 17 až 21 uvedeno jinak, je uplatňováno snížení dotace vypočtené podle § 15 o jednu úroveň podle odstavce 1 písm. a) vyšší, popřípadě se dotace v příslušném kalendářním roce neposkytne.
(3) Za opakované nesplnění se pro účely tohoto nařízení považuje nesplnění stejné podmínky více než jednou v průběhu období plnění víceletých podmínek. Opakované nesplnění nemůže nastat v průběhu jednoho kalendářního roku. Fond vyhodnocuje opakované nesplnění podmínek souhrnně u všech dílů půdních bloků nebo jejich částí, na které žadatel v příslušném kalendářním roce podal žádost o dotaci podle § 10, § 11 odst. 1 písm. a) až e), § 12, § 13 odst. 1 písm. a) nebo b) a § 14.

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.