Odstavec předpisu 397/2016 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 397/2016 Sb., o požadavcích na mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje
§ 16

§ 16
Máslo a mléčné tuky
(1) Jako "čerstvé máslo" lze označit máslo do 20 dnů od data výroby.
(2) Jako "stolní máslo" se označí máslo skladované nejdéle 24 měsíců od data výroby při teplotách minus 18 °C a nižších,
(3) U spotřebitelsky baleného stolního másla je datum použitelnosti 20 dnů od data vyskladnění z mrazírenského skladu. Datum výroby označí na obal určený pro spotřebitele výrobce, datum vyskladnění z mrazírenského skladu označí na vnější obal distributor a datum použitelnosti označí prodejce.
(4) Tradiční pomazánkové se označí
a) obsahem sušiny a
b) použitou ochucující složkou.
(5) U koncentrátů mléčného tuku se obsah tuku uvádí na celá procenta hmotnostní.

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.